Speeltijden volleybal

Volleybal

We trainen wekelijks op één avond per week in een groep van gemiddeld 12-14 spelers per veld. Er wordt gemengd getraind op verschillende speelniveau’s onder leiding van een trainer. Afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheden en je speelniveau kun je direct beginnen op één van de trainingsavonden. Je kunt aan de trainingen deelnemen zonder in een competitieteam te spelen. Wil je dit wel, kijk dan ook bij het kopje competitie. Er is helaas geen mogelijkheid voor echte beginners of voor jeugd (jonger dan 18 jaar) om bij SVL te trainen.

Op alle trainingsavonden wordt een zogenaamde basistraining gegeven, vergelijkbaar met het speelniveau in de Nevobo recreantencompetitie, poule B t/m D. Dit vraagt een redelijke baltechniek en is er aandacht voor techniek, tactiek, spelpatronen en veldgebruik. Op woensdag is er tevens een zogenaamde gevorderden- of toptrainingsgroep. Het speelniveau is vergelijkbaar met het niveau in de recreanten A-poule. Hiervoor is een goede balvaardigheid vereist en wordt er tevens getraind op verschillende tactische spelsystemen.

De trainingen zijn wekelijks gedrurende het zaalvolleybalseizoen: van eind augustus/begin september tot eind mei. In juni worden de trainingsavonden gebruikt om in toernooivorm het seizoen af te sluiten. De vaste teams worden dan door elkaar gemixed om tot verrassende teamsamenstellingen te komen.

Trainingsavond Niveau Aantal velden Tijd Plaats
Zondag Basis 2 20.00 – 21.30 u Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201, 3524 SG Utrecht
Maandag Basis 1 20.30 – 22.00 u Gymzaal, Goeree 4, 3524 ZZ Utrecht
Woensdag Basis 1 21.00– 22.30 u Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201, 3524 SG Utrecht
Woensdag Gevorderd 1 21.00 – 22.30 u Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201, 3524 SG Utrecht

Feestdagen 

Feestdagen dit jaar:

Maandag 13 april Pasen, 27 april Koningsdag, 1 juni Pinksteren

Woensdag 25 dec Kerst, 1 januari

Zondag 12 april Pasen, 31 mei Pinksteren

Seizoen 2019-2020

Het volleybalseizoen is in september weer van start gegaan en er zal doorgespeeld worden tot woensdag 15 juli. In de schoolvakanties gaan de trainingen gewoon door met uitzondering van de bovenstaande feestdagen. In juni hebben wij op 2 woensdagen de hele sporthal om in toernooivorm het seizoen af te sluiten.