Badminton

Wij zijn een badminton recreantenvereniging uit Utrecht voor leden die op een ontspannen manier badminton willen spelen op een recreatief niveau. Deze vlotte zaalsport kan per twee of vier personen worden gespeeld aan weerszijden van een net en met een racket en shuttle.

Op 2 avonden in de week spelen wij 1,5 uur met elkaar. Meestal spelen wij korte partijtjes (enkel en dubbel), waarbij wij regelmatig van partner wisselen. Wij hebben 3 officiële badminton velden en afhankelijk van de opkomst zetten wij nog extra veldjes op. Na het spelen kan er nog iets gedronken worden in de café-bar Lunet, onder hetzelfde dak als Sporthal Lunetten.

Traditioneel organiseren we één keer per jaar het familie en vrienden toernooi. Het ledenaantal van de afdeling badminton fluctueert rond de 25, maar er zijn grote verschillen tussen de jaren. De gemiddelde leeftijd van onze leden is 35 jaar, maar je kunt bij ons badmintonnen vanaf 16 jaar tot 80 jaar. Voor shuttles zorgt de vereniging, wie net start kan ook een racket van de club lenen.

Speelavonden

Het badminton seizoen bij Sportvereniging Lunetten (SVL) uit Utrecht loopt van september tot juni.

Wij spelen op twee avonden per weer, de woensdag en zondagavond

  • Zondag 20:00 – 21:30
  • Woensdag 21:00 – 22:30

Beide speelavonden zijn in de Sporthal Lunetten. Adres: Sporthal Lunetten aan de Zwarte Woud 201, 3524SG Utrecht.

In schoolvakanties en op officiële feestdagen wordt er niet gespeeld.

  • Herfstvakantie: zondag 15 en woensdag 18 oktober
  • Kerstvakantie: zondag 24, 31 en woensdag 27 december en 3 januari
  • Voorjaarvakantie: zondag 18 en woensdag 21 februari
  • Pasen: zondag 31 maart
  • Meivakantie: zondag 28 april en 5 mei, woensdag 1 en 8 mei
  • Pinksteren: zondag 19 mei

N.B.De data van april, mei en juni zijn nog onder voorbehoud.

Trainingen

Ook dit seizoen zullen er weer trainingen worden gegeven. Deze zijn optioneel maar zeer aan te raden als je ongeoefend bent of als je je badmintontechniek en -tactiek wilt verbeteren.

De trainingen worden uiteraard zo veel mogelijk afgestemd op jouw persoonlijke niveau of je nu beginner of gevorderde bent.

De trainingen vinden plaats op zondagavond

Lidmaatschap en contributie

De contributie is € 160,- per jaar, exclusief trainingen. De trainingen kosten € 30,- voor 10 lessen. De volledige contributie wordt aan het begin van het seizoen geïnd. Het trainingsgeld wordt na elke serietrainingen geïnd. Je mag eerst drie keer gratis komen meespelen om te kijken of de club bij jou past.

Scholieren en studenten (tot 27 jaar) betalen €80,- per jaar. Voor mensen met een U-pas geldt ook een korting op de contributie, vraag hiernaar wanneer je je wil aanmelden.

Beëindiging van het lidmaatschap geschiedt door schriftelijke opzegging (via e-mail is ook goed) vóór 1 juni, voor aanvang van het nieuwe seizoen. Na bevestiging van de penningmeester is het lidmaatschap beëindigd. Bij opzeggingen die te laat binnen komen wordt € 25,- in rekening gebracht

Het inschrijfformulier kunt je hier vinden

 

Badminton rally