Volleybal

Wij zijn een recreatieve volleybalvereniging met ongeveer 100 leden vanaf 18 jaar die op een ontspannen manier willen volleyballen op een recreatief niveau. Gezelligheid hebben wij natuurlijk ook hoog in het vaandel staan. Wij ontmoeten elkaar ook in de kantine na de volleybaltraining, op SVL-feesten of –toernooien of op zelf georganiseerde uitjes.

Trainingen

We trainen in meerdere groepen van gemiddeld 12-14 spelers per veld. Er wordt gemengd getraind op verschillende spelniveaus onder leiding van een trainer. Afhankelijk of er nog plek is op een trainingsavond en je speelniveau kun je direct beginnen op één van de trainingsavonden. Je kunt alleen komen trainen, maar ook als je wilt in een van de competitieteam meespelen. 

Op alle trainingsavonden wordt een zogenaamde basistraining gegeven, vergelijkbaar met het speelniveau in de Nevobo recreantencompetitie, poule B/C. Dit vraagt een redelijke baltechniek en is er aandacht voor techniek, tactiek, spelpatronen en veldgebruik. 

De trainingen zijn wekelijks gedurende het zaalvolleybalseizoen: van eind augustus/begin september tot eind mei. In juni worden de trainingsavonden gebruikt om in toernooivorm het seizoen af te sluiten. De vaste trainingsgroepen worden dan door elkaar gemixed om tot verrassende teamsamenstellingen te komen.

Trainings
avond
TijdPlaats
Zondag20:00 – 21:30 Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201, 3524 SG Utrecht
Maandag20:30 – 22:00Gymzaal, Goeree 4, 3524 ZZ Utrecht
Woensdag21:00 – 22:30Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201, 3524 SG Utrecht

   Trainingsavonden seizoen 2023 – 2024

   De trainingen starten weer vanaf zondag 20 augustus, de eerste training op de maandag avond is op 21 augustus en op de woensdag avond om 23 augustus.

   In de schoolvakanties gaan de trainingen gewoon door met uitzondering van de  feestdagen. Dit jaar zijn dat nog

   • Zondag 5 mei 2024
   • Zondag 19 mei 2024
   • Maandag 20 mei 2024

   De laatste trainingen van dit jaar zijn op zondag 7 juli, maandag 8 juli en woensdag 10 juli.

   Trainingsavonden seizoen 2024 – 2025

   Het nieuwe seizoen start weer op zondag 25 augustus, maandag 26 augustus en woensdag 28 augustus.

   Competitie

   Met tien volleybalteams doet SVL uit Utrecht mee aan de recreantencompetitie van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) in de regio Mid-West. We hebben heren-, dames- en mixed volleybal teams. SVL speelt in regio Mid-West/Utrecht. De competitie loopt van september tot en met april. De poules bestaan uit circa 13 teams. Je speelt per team 6 maal per jaar op de zaterdag, vier wedstrijden per zaterdag. De wedstrijden bestaan uit twee sets van 12 minuten.

   Deelname aan de competitie is bij SVL niet verplicht. Afhankelijk van de ruimte in een team en nadat je bij de Nevobo aangemeld bent door onze wedstrijdsecretaris (incl. leveren van een pasfoto), kan je mee spelen.

   Je kan via onderstaande links naar de teampagina’s van de teams

   Lidmaatschap en contributie

   Contributie

   Na je aanmelding krijg je extra informatie over de vereniging en over de contributie e.d. toegestuurd. De contributie dient aan het begin van elk seizoen (september/oktober) of bij aanmelding voldaan te worden; hiervoor krijg je een factuur met betalingsopdracht toegestuurd. De hierna vermelde bedragen en percentages gelden voor het seizoen 2022-2023 en kan jaarlijks worden bijgesteld:

   Trainen: € 105,- per jaar (exclusief korting voor U-pas houders)

   Deelname aan competitie: € 35,- per jaar

   Kortingen

   Bij aanmelding gedurende het seizoen geldt vanaf november 10% (€ 10,50) korting per maand op de contributie voor het lopende seizoen. Deze korting geldt niet voor de competitiebijdrage.

   Mensen met een U-pas krijgen een korting op de contributie. Informeer hiernaar als je je wil aanmelden.

   Mocht je vanwege een blessure of zwangerschap minimaal 2 maanden niet kunnen spelen, dan heb je recht op teruggave van een deel van de contributie voor de trainingen. Hiertoe dien je uiterlijk 1 juni een schriftelijk verzoek bij de secretaris in te dienen met, indien mogelijk, een schriftelijke medische verklaring. De restitutie geschiedt aan het einde van het seizoen. De hoogte is afhankelijk van de duur van je noodgedwongen afwezigheid en is aan een maximum gebonden.

   De restitutie bedraagt 10% van de contributie (€10,50) per hele maand afwezigheid met een maximum van €73,50 (7 maanden).

   Aanmelden

   Leuk dat je geïnteresseerd bent om lid te worden!

   Voordat je definitief lid wordt, kan je eerst drie keer mee spelen als proef. Dan kan je kijken of de sfeer en het niveau je bevallen en wij beoordelen dan of je qua speelsterkte bij de betreffende trainingsgroep past. We kijken dus samen of we bij elkaar passen.
   Als je definitief lid wilt/kunt worden, verzoeken we je vriendelijk het inschrijfformulier uit te printen, in te vullen (vergeet niet het te ondertekenen) en in te leveren bij je trainer of iemand van het bestuur. 

   Om je in te schrijven download het inschrijfformulier dan hier

   Na inlevering ben je feitelijk lid voor minimaal het lopende seizoen en kun je wekelijks deelnemen aan de trainingen. Informeer vooraf wel of er plaats is op de door jouw gewenste trainingsavond en speelniveau. Indien er geen plaats is, kun je mogelijk op een andere avond spelen of vrijblijvend en kosteloos op de wachtlijst geplaatst worden. Dan benaderen we je als er weer plaats is. Ook eventuele directe deelname aan de recreantencompetitie is afhankelijk van plaatsingsmogelijkheden in een team. Overigens wijzen wij je er op dat je geheel op eigen risico mee doet en zelf voor afdoende verzekeringen moet zorgen. Dit geldt ook voor de vrijblijvende proeftrainingen.

   Wijzigingen of opzeggen

   Geef wijzigingen in je persoonsgegevens zo snel mogelijk schriftelijk of per mail door aan de secretaris. Als je (na overleg) op een andere avond gaat spelen of met je tweede trainingsavond of competitie stopt, dien je dat schriftelijk vóór 1 juni bij de secretaris van het bestuur kenbaar te maken in verband met de aanpassing van je contributie voor volgend seizoen. Anders rekenen we op je en zijn we genoodzaakt je de (extra) contributie door te berekenen.

   Uiteraard hopen we niet dat je opzegt, maar beëindiging van je lidmaatschap bij SVL kan door schriftelijke opzegging voor 1 juni bij de secretaris.

   Kleding

   Als vereniging spelen wij in een T-shirt met op de voorkant het SVL logo en op de achterkant je voornaam. Elke team bepaald zelf in welke kleur (of kleuren) ze spelen. Je koopt zelf je eigen T-shirt. De shirts zijn te passen en te bestellen bij Yourstyle (https://www.yourstyle.nl/) in de Voorstraat, zij hebben ons logo in hun bestand staan. Het herenshirt heeft code JC001 en de dames JC005


   Regenboog-foto
   Regenboog-foto